Pereiti į pagrindinį turinį

141203 - Mažosios maitinimo įmonės (restorano, baro, kavinės, valgyklos) vadovas

Organizuoja mažosios įmonės darbą ir jam vadovauja, numato prioritetines verslo plėtros kryptis. Planuoja, koordinuoja darbuotojų veiklą ir jai vadovauja, perka maisto produktus, derina valgiaraštį, organizuoja ir prižiūri banketų parengimą bei kitus specialius renginius. Užtikrina, kad virtuvėje, sandėliuose ir kitose darbo vietose būtų laikomasi švaros ir sanitarijos taisyklių. Vadovauja įmonės plėtros politikai, kontroliuoja, kaip laikomasi prisiimtų įsipareigojimų. Šios profesijos atstovas yra ir vadovo pavaduotojas


Pagrindinės užduotys

užtikrina maisto produktų ruošimo ir pristatymo saugą ir higieną; 

nustato vartotojų lūkesčius, susijusius su produktais ir paslaugomis; 

prižiūri lankytojams tiekiamo maisto kokybę ir saugą pagal maisto pramonės standartus; 

įdarbina naujus darbuotojus, apibrėžia darbo vietos funkcijas; 

vadovauja žmonių grupei, padeda jiems pasiekti tikslus ir išlaiko gerus darbo santykius.

Būdingos kompetencijos

laikytis maisto saugos ir higienos reikalavimų; nustatyti klientų poreikius; prižiūrėti maisto kokybę; įdarbinti darbuotojus; vykdyti personalo valdymo veiklą.

Versija: 2023
Pagrindinės grupės kodas: 1
Pagrindinio pogrupio kodas: 14
Grupės kodas: 141
Pogrupio kodas: 1412