- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
141203 - Mažosios maitinimo įmonės (restorano, baro, kavinės, valgyklos) vadovas
Organizuoja mažosios įmonės darbą ir jam vadovauja, numato prioritetines verslo plėtros kryptis. Planuoja, koordinuoja darbuotojų veiklą ir jai vadovauja, perka maisto produktus, derina valgiaraštį, organizuoja ir prižiūri banketų parengimą bei kitus specialius renginius. Užtikrina, kad virtuvėje, sandėliuose ir kitose darbo vietose būtų laikomasi švaros ir sanitarijos taisyklių. Vadovauja įmonės plėtros politikai, kontroliuoja, kaip laikomasi prisiimtų įsipareigojimų. Šios profesijos atstovas yra ir vadovo pavaduotojas
Pagrindinės užduotys
užtikrina maisto produktų ruošimo ir pristatymo saugą ir higieną;
nustato vartotojų lūkesčius, susijusius su produktais ir paslaugomis;
prižiūri lankytojams tiekiamo maisto kokybę ir saugą pagal maisto pramonės standartus;
įdarbina naujus darbuotojus, apibrėžia darbo vietos funkcijas;
vadovauja žmonių grupei, padeda jiems pasiekti tikslus ir išlaiko gerus darbo santykius.
Būdingos kompetencijos
laikytis maisto saugos ir higienos reikalavimų; nustatyti klientų poreikius; prižiūrėti maisto kokybę; įdarbinti darbuotojus; vykdyti personalo valdymo veiklą.