- Titulinis
- Pratarmė
- Įvadas
- Hierarchinė struktūra
- Pagrindinių grupių, pagrindinių pogrupių, grupių ir pogrupių sąrašas
- Pagrindinės grupės ir jų aprašai
- Pagrindiniai pogrupiai ir jų aprašai
- Grupės ir jų aprašai
- Pogrupiai ir jų aprašai
- Profesijos
- Teisės aktai
- Biblioteka
- Metodiniai paaiškinimai
- Naudingos nuorodos
141202 - Maisto gamybos vadovas
Organizuoja, koordinuoja ir kontroliuoja virėjų darbą. Kontroliuoja, kad maisto gamybos personalo darbas būtų atliktas efektyviai, išnaudojant laiką ir kokybiškai. Kontroliuoja, kad patiekalai atitiktų dietologų pateiktas rekomendacijas, rengia darbuotojų mokymo ir kvalifikacijos tobulinimo programas.
Pagrindinės užduotys
analizuoja gamybos procesus, sumažina gamybos nuostolius ir bendras gamybos sąnaudas;
naudoja novatoriškus produktus ir technologijas, skirtus maisto produktams apdoroti, konservuoti, pakuoti ir gerinti;
parengia maisto produktų gamybos planus, planuoja biudžetą, numato realius gamybos veiklos terminus ir sąnaudas;
užmezga ilgalaikius santykius su klientais, tiekiant kokybiškus produktus ir teikiant paslaugas;
kontroliuoja sąnaudas, stebi nuostolius, siekia veiksmingumo ir našumo
Būdingos kompetencijos
analizuoti gamybos procesus siekiant juos patobulinti; domėtis maisto gamybos naujovėmis; planuoti maisto produktų gamybos veiklą; palaikyti ryšius su klientais; vykdyti išlaidų kontrolę.